درست‌نویسی در زبان فارسی


در صورتی که تمایلی به دریافت مدرک پایان دوره ندارید می‌توانید این فیلد راخالی بگذارید.

«ثبت‌نام آنلاین دوره متوقف شده است اما این دوره به همراه هفت دوره‌ی درسی دیگر در قالب یک کتاب در نوگام منتشر شده است و از این‌جا قابل دانلود است.»

فراگیری و آموختن و به‌کاربردن هر زبانی نیازمند دستیابی به مهارت‌های چهارگانه‌ی گفتاری، شنیداری، خوانشی و نوشتاری است. کسب دو مهارت گفتن و گوش‌دادن پیش از دبستان آغاز می‌شود، سپس نوبت به مهارت‌های خواندن و نوشتن می‌رسد. مهارت‌یابی در نوشتن به هر زبانی، از جمله زبان مادری، کاری دشوار است. این که زبان مادری ما زبان فارسی باشد و یا این که زبان فارسی برای ما زبان میانجی باشد، به خودی خود دلیلی بر آن نیست که می‌توانیم فارسی را درست بنویسیم. درست‌نویسی در معنای گسترده‌ی آن یعنی این که زبان نوشتار هم درست باشد و هم رسا و هم شیوا. برای آن که نوشتار فارسی ما درست و رسا و شیوا باشد، می‌بایستی هم دانش زبانی کافی داشته باشیم، هم از مهارت‌های نگارشی برخوردار باشیم، هم بخواهیم با آگاهی و هشیاری به زبان دانش و مهارت‌مان را به‌کار گیریم، و هم با آداب نگارش (مانند شیوه‌ی خط فارسی و نشانه‌های سجاوندی) آشنا باشیم.  

هدف‌ این دوره‌ آشنایی با هنجارهای زبان فارسی نوشتاری معیار و به‌کار‌گیری درست آن‌ها. این هدف از راه افزایش دانش زبانی و مهارت نگارشی و توانایی بازشناسی درست و نادرست در نوشتار فارسی دست‌یافتنی می‌شود.

تهیه‌کننده این دوره آموزشی: فرشته مولوی 

درس‌های این دوره عبارتند از:

  • چرا باید درست‌ بنویسیم؟
  • با شکسته‌نویسی چه باید کرد؟
  • بازشناسی نادرستی‌ها و ناپسندی‌ها (۳ بخش در ۳ درس)