بازگشت به آرشیو

عصر طلایی نویسندگان اینترنتی در چین

22 ژوئیه 2015، ساعت 11:53

نویسنده‌-ناشرها

بر اساس گزارشی که روزنامه چاینا دیلی آمریکا منتشر کرده است، رشد نویسنده‌های چینی در فضای وب به انفجار نزدیک می‌شود و نویسنده‌هایی هستند که در حال حاضر یک میلیون یوآن (۱.۶ میلیون دلار) در سال درآمد دارند. اقبال سایت‌های ادبی هم میان مردم در حال رشد و پیشرفت است و نویسنده‌ها مشغول چاپ کتاب‌هایشان در فضای آنلاین و وب هستند.

یکی از همین نویسنده‌های چینی که آثارش را در فضای وب منتشر می‌کند می‌گوید: «در سال ۲۰۱۲ یک دانش‌آموز معمولی کالج بودم. داستانی در ذهن‌ام داشتم که هیچ کدام از هم‌کلاسی‌هایم حاضر به شنیدن‌اش نبودند. بنابراین، تصمیم گرفتم در اینترنت منتشرش کنم و تعجب‌ام این بود که کارم خیلی زود با استقبال مواجه شد. نزدیک چهار ماه بعد، ناشری در وبلاگ‌ام برای‌ام پیغام گذاشت و پرسید می‌خواهم کتاب‌ام را منتشر کنم یا نه.»

از آن تاریخ تا الان این نویسنده ۲۵ کتاب چاپ کرده است.

او می‌گوید: «اینترنت زندگی من را عوض کرد… وب‌نویس‌ها این روزها شانس بیشتری برای ثروتمند شدن دارند. البته اگر به اندازه کافی استعداد، پشتکار و هوادار داشته باشند.»

بسیاری از سایت‌های اینترنتی در چین به امکانی مجهزند با عنوان «امکان پاداش» که به خواننده‌ها اجازه می‌دهد به نویسنده‌های محبوب‌شان پول بپردازند یا اعتباری بدهند که آن را به پول تبدیل کنند.

بعضی از این سایت‌ها هم‌چنین ایده دیگری را هم با عنوان «اقتصاد هواداران» در سایت‌هایشان مطرح کرده‌اند و از هواداران هر نویسنده‌ خواسته‌اند که به نویسنده محبوب‌شان رای بدهند و برای این رای دادن پول بپردازند. به این شکل هر نویسنده‌ای که پول بیشتری دربیاورد، امتیازش هم بالاتر خواهد رفت.

به همین دلیل، الان نویسنده‌هایی در چین هستند که چه به لحاظ درآمد و چه از نظر تعداد هواداران رتبه بالایی به دست آورده‌اند.

پایین‌ترین رتبه متعلق به نویسنده‌های معمولی است که به آن‌ها نویسنده‌های بیچاره هم می‌گویند. این نویسنده‌ها تعداد محدودی هوادار دارند و کارهایشان به‌ندرت برای خواندن به دیگران توصیه می‌شود. درآمد سالیانه آن‌ها حدود هزار یوآن است.

در رده بعد از آن‌ها، خدایان رتبه پایین هستند که مثلا چیزی حدود ۱۰۰ هزار هوادار دارند و درآمدشان هم چیزی حدود ۱۰۰ هزار یوآن (۱۶,۱۰۰ دلار) است.

در رده بعدی سوپر خداها هستند که بیش از یک میلیون یوآن (۱۶۱ هزار دلار) درآمد دارند و هواداران‌شان هم بیشتر از یک میلیون هستند.

و در بالاترین رتبه هم ۲۰ تا ۳۰ نویسنده هستند که به آن‌ها خدایان متعال نویسندگی می‌گویند. برای مثال، یکی از این نویسنده‌ها در سال ۲۰۱۴ معادل ۵۰ میلیون یوآن (۸.۶ میلیون دلار) از طرف وفاداران‌اش درآمد داشت و در مقام دوم و سوم هم دو نویسنده دیگر قرار داشتند با ۲۵ میلیون یوآن.

البته دزدی‌های ادبی و توزیع غیرقانونی کتاب‌ها در فضای وب هم داستان خودش را دارد. بعضی از خواننده‌ها برای کتابی که می‌خوانند پول می‌پردازند، اما بعد آن را مجانی با دیگران در فضای وب شریک می‌شوند و بعضی‌ دیگر هم موضوع چندتایی از این کتاب‌ها را با هم قاطی می‌کنند و کتاب خودشان را می‌نویسند.

 

مطلبی که خواندید بازنویسی و ترجمه این خبر است.

عصر طلایی نویسندگان اینترنتی در چین:

نظر شما ثبت شد و پس از بررسی مدیریت سایت منتشر خواهد شد.