بازگشت به آرشیو

فرهنگی با واژه‌های تصویری برای پناهنده‌ها

9 فوریه 2016، ساعت 15:38

نوآوری و فناوری

از دسامبر گذشته، موسسه‌های امدادرسانی برای کمک به آواره‌ها به ابزار ارزشمندی دسترسی پیدا کرده‌اند: واژه‌نامه‌ای تصویری با نام ICOON با بیش از ۱۲۰۰ نماد تصویری که بر اساس نیازهای آوارگان درست شده‌اند.

این واژه‌نامه کار یک طراح آلمانی به نام Gosia Warrink است که در سال ۲۰۰۷ آن را طراحی کرده است، یک دیکشنری تصویری برای توریست‌ها که انتشاراتی کوچک‌اش آن را منتشر کرده بود.

بهار سال گذشته، تلویزیونی محلی با این طراح مصاحبه کرد. او در این مصاحبه به مسافرانی اشاره کرده که از کتاب‌اش استفاده کرده‌اند و در بین آن‌ها کسانی بوده‌اند که یا سواد نداشته‌اند یا نمی‌توانسته‌اند به زبانی کشور مقصد صحبت کنند و این مشکلی است که برای همه تقریبا مشابه است: مشکل ارتباط برقرار کردن. از وقتی در تابستان گذشته مسئله پناهنده‌ها به مسئله‌ای حیاتی تبدیل شد، امدادگران صلیب سرخ که این طراح را در تلویزیون دیده بودند، برای این کتاب با او تماس گرفتند.

همان اول، این طراح دو هزار جلد از واژه‌نامه تصویری‌اش را به این امدادگران برای کمک به مسافران بخشید، اما خیلی زود متوجه شد که توان مالی چاپ نسخه‌های لازم را برای پناهنده‌های بیشتر ندارد، البته او مجبور بود برای این که کتاب بیشتر به‌درد پناهنده‌ها بخورد، نشانه‌های بیشتری را به کتاب اضافه کند. از جمله نشانه‌هایی برای برای واژه «حلال»، واژه‌هایی برای بیماری‌ها مختلف از جمله «جرب یا گر شدن»، «فلج اطفال» و «شوک» یا واژه‌هایی مثل «حجاب»، «برقع» یا واژه‌هایی مثل «صلح» و «دموکراسی» که برای طراح کتاب خیلی مهم بود.

او می‌گوید: «تصمیم گرفتم کتاب جدیدی برای پناهنده‌ها طراحی کنم. این کار بزرگ‌ترین کار خیریه‌ای است که انجام می‌دهم، هم برای من و هم برای انتشارات کوچک‌ام.»

با کمک صلیب سرخ، امدادگران و دوستان دیگری که بعضی‌هایشان پزشک بودند، این طراح کتاب جدیدش را خلق کرد و ماه اکتبر گذشته کمپینی راه انداخت برای مشارکت مالی همگانی که تا ماه نوامبر کاملا موفق شد.

این طراح می‌گوید: «با پولی که جمع شد توانستیم ۳۰ هزار کتاب و یک اپلیکیشن مجانی برای اندروید طراحی کنیم و قبل از ژانویه توانستیم کل کتاب‌ها را برای سازمان‌های امدادرسان و کسانی بفرستیم که به پناهنده‌ها کمک می‌کنند.»

حالا این طراح در حال آماده‌سازی ویرایش دوم کتاب است. همین‌طور بروشوری در سایت او هست که ۳۰۰ تصویر دیگر را هم می‌توان مجانی دانلود کرد.

او می‌گوید، «لحظه‌های باارزش ماجرا وقت‌هایی است که تلفن یا ای‌میلی دریافت می‌کنم از کسانی که با این کتاب کار می‌کنند و بابت کتاب ازم تشکر می‌کنند و می‌گویند بدون کتاب نمی‌توانستند کارشان را انجام بدهند و به پناهنده‌ها کمک کنند.»

این طراح می‌گوید، با وجود آن که هر مرحله از کار چالش‌های خودش را داشته - از جمله این که مجبور بوده با گوشی‌اش ویدیویی برای کمپین مشارکت مالی همگانی بسازد و آن را با اپلیکیشنی روی همان گوشی‌اش ادیت کند- اما این کار کاملا ارزش‌اش را داشته است.

 

آنچه خواندید، ترجمه و بازنویسی این مطلب است.

فرهنگی با واژه‌های تصویری برای پناهنده‌ها:

نظر شما ثبت شد و پس از بررسی مدیریت سایت منتشر خواهد شد.