جایزه پن پینتر به مارگارت اتوود رسید
خبر
بسیاری از طرفداران مارگارت اتوود، نویسنده کانادایی، از این که این نویسنده بهعنوان برنده جایزه پن پینتر سال ۲۰۱۶ انتخاب شده خوشحالاند.
قرار است این جایزه را اتوود اکتبر امسال، بعد از ایراد خطابهای در کتابخانه بریتانیا، دریافت کند.
امسال اولین سال بعد از تاسیس این جایزه در سال ۲۰۰۹ است که علاوه بر نویسندگان بریتانیایی، نویسندگانی هم از جمهوری ایرلند و کشورهای مشترکالمنافع، مثل کانادا، در این رقابت حضور داشتند.
این جایزه بهنام هرولد پینتر، نمایشنامهنویس، فیلمنامهنویس، بازیگر و فعال انگلیسی است که هر سال از طرف هیئت داوری به نویسندهای تعلق میگیرد که بنا بر خطابه نوبل این نویسنده، نگاهی راسخ به مسائل جهان دارند و با دیدی روشنگرانه حقیقت و ماهیت واقعی زندگی ما و اجتماعمان را بهروشنی نشان میدهند.
در راستای ماموریتی که «پن» بهعهده دارد، این جایزه بهروشنی با جایگاه نویسنده در دورهای که او بهلحاظ فرهنگی و سیاسی زندگی میکند ارتباط دارد. دستاندرکاران برگزاری این جایزه میگویند، به این دلیل مارگارت اتوود را بهعنوان برنده جایزه امسال انتخاب کردهاند که او یکی از مدافعان پر و پا قرص حرکتهای سیاسی است، فعالیتها و نگرانیهایش در حوزه محیطزیست سرآمد است و در کنار آن دغدغههایش در باب حقوق بشر نیز بسیار مهم است. اعضای پن میگویند، بر این اساس، مارگارت اتوود یکی از مهمترین نویسندگانی است که با اصول این بنیاد و جایزه همخوانی دارد.
این جایزه را اتوود با نویسنده دیگری تقسیم میکند که عنوان نویسنده بینالمللی شجاع سال را میگیرد. شیوه کار به این صورت است که فهرستی از نویسندههای کاندیدای این عنوان به اتوود معرفی میشوند و اتوود از میان این فهرست نام یکی از کاندیداها را انتخاب میکند و در مراسم اعطای جایزه به خودش در کتابخانه بریتانیا و در ماه اکتبر نام او را اعلام میکند. سال گذشته رائف بدوی، فعال و بلاگر اهل عربستان سعودی، این عنوان و نیمی از جایزه پن پینتر را دریافت کرده بود.
همسر هرولد پینتر درباره اتوود گفته است: «هرولد مارگارت را به سه دلیل میستود، بهعنوان نویسنده، مبارز و در جایگاه یک انسان. هرولد مطمئنا از پاسخ بلندنظرانه مارگارت به این جایزه واقعا خوشحال میشد.»
مارگارت اتوود هم درباره این جایزه نوشته است: «… هرولد نسخه فیلمنامه رمان «سرگذشت ندیمه» (ترجمه سهیل سمی، انتشارات ققنوس) را سال ۱۹۸۹ نوشته است و حساش نسبت به بیعدالتیها در باب سوءِاستفادهها از حقوق بشر و سرکوب هنرمندها هم همان موقع واقعا تاثیرگذار بود. برنده چنین جایزهای نماینده هزاران انسانی است که در سرتاسر جهان علیه چنین سوءِاستفادههایی حرف میزنند و عمل میکنند. خوشحالام که امسال من برای این جایزه انتخاب شدهام.»
آنچه خواندید، بازنویسی و ترجمه این مطلب است.
جایزه پن پینتر به مارگارت اتوود رسید: