کتابخانههای خصوصی تخصصی؛ پدیده جدید آمریکا
کتابخوانی
یک زوج آمریکایی بهتازگی درهای کتابخانه خصوصی خود را بهروی مردم باز کردهاند. این زوج در سانفرانسیکو زندگی میکنند و سالها کارشان جمع کردن نقشههای مختلف، کتابچههای فنی و مجلههای تبلیغاتی بوده است. آنها میگویند: «ما هیچوقت اهل ورزش یا اهل مد نبودیم، عاشق جمع کردن چیزهایی بودیم که خودمان دوست داشتیم.»
آنها کار جمع کردن این اسناد را از اوایل دهه هشتاد میلادی شروع کردهاند. بعضی از کتابهایشان را خریدهاند و بعضیهایشان هم هدیه کتابخانههای قدیمی است. میگویند: «هر دوی ما اهل چیزهایی بودیم که در هر کتابخانهای نمیشد پیدایشان کرد. گاهی وقتها دنبال یک عکس تاریخی بهخصوص میگشتیم و نمیتوانستیم آن را هیچ جا پیدا کنیم.»
این کتابخانه پر از چیزهایی است که ممکن است در کتابخانههای دیگر اصلا نتوان پیدایشان کرد. درهای این کتابخانه، که به کمک دیگران مخارج ساختاش فراهم شده، به روی همه باز است و مجانی است.
این زوج میگویند: «ما عاشق مدرک و سند هستیم. مجلههای قدیمی، جزوههای تاریخگذشته، حتی سندهای دولتی پر از ایدههای فراواناند و هر چند که ممکن است الان به کار نیایند، اما بهلحاظ تاریخی بسیار ارزشمندند.»
بهنظر میرسد این روزها در کشور آمریکا تعداد کتابخانههای خصوصی که مردم عادی آنها را بر پا میکنند بسیار زیاد شده و این کار به پدیده جدیدی تبدیل شده است. این کتابخانههای کوچک با توجه به علائق صاحباناش حاوی کتابها و اطلاعاتی در یک زمینه تخصصی هستند و بهدرد محققان و گروههای تخصصی میخورند. گاهی حتی دانشگاهها از خدمات این کتابخانهها استفاده میکنند.
این روزها حتی میتوان کتابخانههای تخصصی خصوصی پیدا کرد که در زمینه رسانههای دیجیتالی فعالیت میکنند.
آنچه خواندید، بازنویسی و ترجمه این خبر است.
کتابخانههای خصوصی تخصصی؛ پدیده جدید آمریکا: