بازگشت به آرشیو

۱۰ راه برای آزاد کردن خلاقیت

11 دسامبر 2014، ساعت 16:39

مطلبی که می‌خوانید ترجمه و بازنویسی این مقاله است.

خلاقیت واقعی به معنی برهم زدن است. تغییر دنیا، تغییر رسانه‌ها و تغییر دید شما به جهان.

با خواندن این ده مورد یاد می‌گیرید چگونه از روزمرگی خود خارج شوید و یک اثر حیرت‌آور به وجود بیاورید. بسیاری از نویسندگان روزهایی دارند که فکر می‌کنند قلمشان خشک شده، کلمات از آنها فرار می‌کنند و دیگر خلاقیتی برایشان باقی نمانده است. با این ده توصیه شاید بتوانید دوباره به نقطه اوج خود برگردید.


۱- از ابزار جدید استفاده کنید
اگر به نوشتن بر روی کامپیوتر عادت دارد، سعی کنید از قلم و کاغذ استفاده کنید. یا مداد شمعی. اگر عادت دارید دنیا را از لنز دوربین ببینید، سعی کنید در آبرنگ مهارت کسب کنید.  به همین سادگی، عوض کردن ابزار فیزیکی‌‌ای که با آن‌ها کار می‌کنید مغز شما را وادار می‌کند به روش‌های جدید فکر کند، و باعث می‌شود چیزهایی اختراع کنید که کاملا برای شما ناشناخته است.
این ماجرا در سطح جهانی نیز صدق می‌کند. رسانه‌های جدید شیوه‌هایی که هنرمندان اثرشان را خلق می‌کنند را تحت تاثیر قرار داده است. تکنولوژی‌هایی مانند نرم‌افزارهای چند رسانه‌ای، پرینت‌های سه بعدی، کتاب‌های الکترونیکی که با صدا و ویدئو همراهند، همه فرصت‌های جدید ایجاد می‌کنند. ممکن است همه این وسایل برای شما مناسب نباشد، اما به یاد داشته باشید ابزار جدید شما را به جاهای جدید هدایت می‌کنند.

۲-عکس ببینید 
برای بسیاری از افراد عکس‌ها بیشتر از کلمات الهام‌بخش‌اند. چند کلید واژه انتخاب کنید که چیزی که می‌خواهید به وجود آورید را توصیف می‌کند، سپس آن را در سایت پینترست جستجو کنید. حتی یک جستجوی ساده تصویری در گوگل می‌تواند شما را به یک راه جدید هدایت کند، یا حداقل موضوع مورد نظر را برای‌تان روشن‌تر کند.

اگر تکیه شما بیشتر بر کلمات است، سعی کنید کتاب‌های گرافیکی بخوانید. ترکیب متن و گرافیک، طرح‌بندی‌های غیرمعمول و ساختار روایت‌های غیرمتعارف می‌تواند برای هر نویسنده‌ای الهام‌بخشی قوی باشد.


۳- یک موضوع انتخاب کنید
به خودتان اجازه دهید که برای مدتی هر کاری که دوست دارید انجام دهید، تا زمانی که در یک شمای کلی جای بگیرد. آهنگ، رنگ، بازه زمانی، شخصیت تاریخی یا هر چیز دیگری را انتخاب کنید و تنها بر روی لب مطلب تمرکز کنید. از همه زوایا به آن حمله کنید، یک لیست از کلید واژه‌ها بسازید و هر موقع که می‌توانید از دیگران مشورت و همفکری بگیرید. می‌توانید نقاشی بکشید، آهنگ بنویسید- هر چیزی که کمک می‌کند زیر و بم موضوع انتخابی‌تان را وارسی کنید. ممکن است در نهایت از ۹۵٪ چیزهایی که به آن می‌رسید استفاده نکنید، اما می‌توانید مطمئن باشید که حداقل یک یا دو مورد با ارزش پیدا کنید.

۴- زمان‌بندی داشته باشید
هر کس زمان بازدهی خاص خود را دارد. شاید اول صبح بلافاصله پس از بیدار شدن و در حالی که در آشپزخانه قهوه می‌خورید برای شما پربازده‌ترین زمان روز باشد. ممکن است بیشترین بازدهی را بعد از ظهر در حالی که استراحت می‌کنید داشته باشید. یا شب قبل از خواب. فارغ از این‌که چه زمانی از روز بیشترین بازدهی را دارید، نوشتن کتاب در آن زمان مانند این می‌ماند که با خلاقیت خود قرار ملاقات بگذارید.

۵- زمان‌بندی خود را تغییر دهید
باید توجه داشته باشید که برنامه‌ریزی شما به روزمرگی کسالت‌بار تبدیل نشود. اگر به خود بیایید و ببینید که روزهاست به یک صفحه خالی خیره شده‌اید، برنامه‌ را جابه‌جا کنید و بگذارید عصاره‌های خلاقیت جاری شود. دفتر یادداشت خود را بردارید و به پارک بروید یا صبح زود بیدار شوید و امتحان کنید یک ساعت پیاده‌روی هنگام طلوع آفتاب ذهن‌تان را به کار می‌اندازد یا نه. معمولا یک ساعت جلوی کامپیوتر می‌نشینید؟ زمان آن را به دو تا ۵ دقیقه کار فشرده به فاصله ۴۵ دقیقه از هم تغییر دهید و ببینید کار می‌کند؟ و راه بروید. تحقیقات علمی نشان داده تنها راه رفتن و قدم زدن می‌تواند ذهن شما را باز کند، روحیه شما را عوض کند و خلاقیت‌تان را بالا ببرد.

۶- از اشتباه کردن نترسید
اگر منتظر حدکمال هستید، به احتمالا دارید خود را برای یک شکست مسلم آماده می‌کنید. وقتی به دنبال خلاقیت هستید از خطر کردن نترسید. ممکن است شکست بخورید، اما موضوع همین است. کسانی که همیشه محتاط عمل می‌کنند به ندرت دنیا را تغییر می‌دهند. و بدترین شکست‌های شما می‌تواند بذر موفقیت باشد، یا درسی که کمک می‌کند دفعات بعد به موفقیت‌های خلاقانه نزدیک شوید. عادت به خطر کردن همچنین می‌تواند علاوه بر بالا بردن خلاقیت‌، به حرفه‌تان نیز کمک کند.

۷- دوستان خلاق پیدا کنید
معاشرت با مردم خلاق می‌تواند باتری‌های ذهن‌تان را دوباره شارژ کند. سر صحبت را با یک آهنگساز در یک کنسرت یا یک خوره کامپیوتر در کافی‌شاپ باز کنید. آشنایی با این افراد به شما ایده‌های جدید می‌‌دهد که می‌تواند پیش‌زمینه راه‌اندازه پروژه‌های بزرگ باشد. اگر هم راحت نیستید با افراد سر صحبت را باز کنید، مساله‌ای نیست- با افراد خلاق آنلاین آشنا شوید. با یک جستجوی ساده در فیسبوک می‌توانید هزاران گروه جالب و جذاب پیدا کنید و عضو آن‌ها شوید.

۸- از چیزهای خلاق استفاده کنید
دست از خواندن مجله‌های همیشگی ودیدن سریال‌های تکراری تلویزیون بردارید. با پر کردن دنیای خود با اجسام جذاب و رسانه‌های خلاق خودتان را به چالش بکشید. وبلاگ‌های طراحی را دنبال کنید، روی لینک‌ها کلیک کنید و ببینید به کجا می‌روید. شانسی یک کتاب از کتابخانه انتخاب کنید و ببینید چه پیدا می‌کنید. به موزه یا گالری بروید. برای خود کلاژی از اشیا، عکس و مقاله درست کنید.

۹- چشم‌اندازتان را عوض کنید
خیلی خوب است که برای خود دفتری داشته باشید که هر روز در آن کار کنید، اما بعضی وقت‌ها ممکن است حس خفگی شدید ایجاد کند. اگر چشم‌انداز پنجره شما به قدری تکراری شده که دیگر حتی آن را نمی‌بینید، برای خود یک منظره جدید درست کنید. جای میزتان را عوض کنید. اگر می‌توانید، آن را به یک اتاق دیگر ببرید. سعی کنید در بالکن یا وان بنویسید (مواظب لپتاپ‌تان باشید، شاید بهتر باشد این جور جاها روی کاغذ بنویسید). همین که به جای جدید خود رفتید، چیزهای جدید را واقعا ببینید. وقت بگذارید و به همه جزییات دقت کنید و سعی کنید برای اولین بار آن‌ها را توضیح دهید.

۱۰- همیشه یک دفتر یادداشت همراه داشته باشید
اگر زیاد بیرون می‌روید، دفتر یادداشت می‌تواند بهترین دوست شما باشد. این که بتوانید یک جمله، طرح یا ایده‌ای را بنویسید می‌تواند همه روند کار شما را تغییر دهد. تا به خانه برسید و بخواهید افکار خلاق خود را مستند کنید، ممکن است جزییاتی که ایده را خاص کرده فراموش کنید. اپلیکیشن‌های زیادی برای این کار وجود دارد، اما سعی کنید از همان روش قدیم دفتر یادداشت و مداد استفاده کنید. هر چقدر موانع برای ثبت ایده‌های شما کم‌تر باشد بهتر است.
 

۱۰ راه برای آزاد کردن خلاقیت:

نظر شما ثبت شد و پس از بررسی مدیریت سایت منتشر خواهد شد.