زنان فراموش شده
دریافت فایل
PDF

زنان فراموش شده

درباره این کتاب

***

مریم حسین‌خواه: این مجموعه، روایتی از زندگی زنان زندانی عادی و غیرسیاسی است که جز صفحه‌ی حوادث روزنامه‌ها، کمتر جایی ردی از آنها دیده می‌شود. زندگی زنانی که وقتی برای ۴۵ روز در بند عمومی زندان اوین حبس بودم، کنارشان زندگی کردم، قصه‌هایشان را شنیدم و قول دادم که از زندگی‌شان پشت دیوارهای بلند زندان و آنچه بیرون از زندان بر آنها گذشته، بنویسم. از آنهایی که به اتهام قتل دستگیر شده بودند و هرچهارشنبه، چوبه‌ی دارشان را انتظار می‌کشیدند تا آنهایی که به اتهام سرقت و کلاهبرداری و «فحشا» در زندان بودند و بیرون از زندان هیچ‌کس منتظرشان نبود.

از همان اولین روزهای پس از آزادی، ماجرای زندگی هرکدام‌شان را بارها و بارها نوشتم و خط زدم و دوباره از اول شروع کردم. هرچه می‌نوشتم، نمی‌توانستم تمام آنچه را در زندان و زندگی با زندانیان زن تجربه کرده بودند، به تصویر بکشم، اما قول داده بودم. قول داده بودم و هربار که یکی‌شان بالای چوبه‌ی دار می‌رفت، خودکشی می‌کرد، یا از سرطانی که در زندان به جانش افتاده بود، می‌مُرد، قولم بیشتر از همیشه روی شانه‌هایم سنگینی می‌کرد.

باید می‌نوشتم‌شان و سرانجام وقتی دیدم که توان نوشتن گزارشی از «زندگی‌»‌شان را به‌عنوان یک روزنامه‌نگار ندارم، چشم‌هایم را بستم و فکر کردم همه زندگی‌هایی که این زن‌ها در دوسوی دیوارهای بلند زندان پشت‌سرگذاشته‌اند، فقط یک قصه بوده و همان قصه‌ها را نوشتم.

***

نحوه‌ی دانلود:

این کتاب برای خوانندگان داخل ایران رایگان است و می‌توانید با کلیک روی عبارت PDF بالای صفحه آن را دانلود کنید.

این کتاب فروش چاپی ندارد. برای نسخه‌ی چاپی می‌توانید به نشر آسو مراجعه کنید.

***


توضیحات ناشر

چاپ اول کتاب «داستان زنان فراموش‌شده؛ قصه‌ی زندانیان بند نسوان» در سال ۱۳۹۷ از سوی بنیاد آسو منتشر شده است و اکنون ویراست دوم آن در نشر نوگام منتشر می‌شود.

بخش اول این کتاب، با عنوان «هشت زن، هشت روایت»، داستان‌های زندگی هشت زنی است که مریم‌ حسین‌خواه در ۴۵ روز بازداشتش در اوین، با آنها هم‌بند بود. 

بخش دوم با عنوان «راوی زن است»، روایت‌های نویسنده از سه تجربه‌ای است که در بند عمومی زنان زندان داشته است. 

بخش سوم این کتاب با عنوان «کاغذهایی از بند نسوان»، نیز نوشته‌های پنج زنی است که وقتی شنیدند حسین‌خواه در حال مصاحبه با زن‌های زندانی است و می‌خواهد قصه‌های زندگی‌شان را بنویسد، سراغش آمدند. قصه‌‌ی زندگی‌شان را  خودشان نوشتند و گفتند که این‌ها را هم چاپ کن. آن‌چه در این بخش آمده، تایپ شده‌ی همان نوشته‌ها است که در کنار تصاویر دست‌نوشته‌ها منتشر شده است.

شما همیشه می‌توانید در انتشار کتاب‌های بیشتر ما را یاری کنید. کافی است روی دکمه «حمایت می‌کنم» بالای صفحه سمت چپ کلیک کنید و مبلغ دلخواهی را برای کتاب یا نشر اهدا کنید تا نسخه الکترونیک کتاب‌های بیشتری به رایگان برای خوانندگان فارسی‌زبان منتشر شود.

این کتاب ۲۰ خردادماه ۱۳۹۹ (۹ ژوئن ۲۰۲۰) منتشر شده است.

مریم حسین‌خواه

مریم حسین‌خواه، روزنامه‌نگار و پژوهشگری است که سابقه فعالیت در جنبش زنان را نیز در کارنامه‌اش دارد. متولد ۱۳۵۹ است و نوشتن را با روزنامه‌نگاری شروع کرد. از نشریات داخلی سازمان‌های غیردولتی تا روزنامه‌ها و مجله‌های چاپ تهران و بعدتر، در رسانه‌های خارج از ایران. در تهران، الهیات و روزنامه‌نگاری خواند و در دوبلین، ایرلند تحصیلاتش را در رشته‌ی مطالعات خاورمیانه ادامه داد. او پیش از این دو پژوهش با عناوین «۳۵ سال در حجاب، گزارشی پیرامون نقض گسترده حقوق زنان در ایران» و «داستان ناتمام: مادران و خانواده‌های خاوران؛ سه دهه جست‌و‌جوی حقیقت و عدالت» را منتشر …


بیشتر بخوانید

نظر شما درباره کتاب:

نظر شما ثبت شد و پس از بررسی مدیریت سایت منتشر خواهد شد.

  • شادزی اکبری

    افرین خانم‌حسین خواه که صدای مظلومان دردکشیده ای شدی که خود قربانیان اصلی ظلم و ستم هستن :(
    23 مه 2021، ساعت 4:13 پاسخ