به شهادت یک هرزه
دریافت فایل
PDF

به شهادت یک هرزه

درباره این کتاب

امین انصاری: برای من «به شهادت یک هرزه» تنها یک داستان نیست. میدان نبردی است که در آن مبارزه‌‌ام با سانسور، عزمم برای از یاد نبردن فجایعی که بر ما گذشته است و فن داستان‌نویسی‌ام هر سه به چالش کشیده شده‌اند. دقیق‌تر بخواهم بگویم، به اندازه‌ی پانزده سال قلم زدن، به اندازه‌ی یک مهاجرت و چند ده تار موی سفید با امکان نوشتنش فاصله داشتم. خواننده‌ی این اثر باید بداند که پیچیدگی در روایتی که با آن روبه‌روست یک اتفاق یا یک انتخاب بازیگوشانه‌ی ساده نیست. این پیچیدگی نسبت مستقیمی دارد با تاریخی که برما گذشته و انسان‌هایی که از آب درآمده‌ایم. «به شهادت یک هرزه» حاصل یک خلوت چهار ساله با تکان‌دهنده‌ترین خاطرات جمعی ماست؛ حاصل تسلیم تلخی کابوس‌ها نشدن و تلاش برای روشن کردن شمعی در دل تاریکی‌ها.

***

نحوه‌ی دانلود یا خرید کتاب:

این کتاب برای خوانندگان داخل ایران رایگان است و می‌توانید با کلیک روی عبارت PDF بالای صفحه آن را دانلود کنید.

برای خرید کتاب مقصد را انتخاب کنید و مبلغ را پرداخت نمایید.

پس از پرداخت، برای گرفتن آدرس پستی با ایمیل شما تماس می‌گیریم بنابراین در موقع پرداخت ایمیل معتبر وارد کنید. لطفا دقت داشته باشید که شما نیاز به حساب کاربری در سایت پی‌پل ندارید و می‌توانید گزینه پرداخت با کارت بانکی را انتخاب کنید. پی‌پل به صورت خودکار ارزهای دیگر را به پوند تبدیل می‌کند، لطفا از قیمت‌های زیر استفاده کنید:

مقصد

هزینه پست در قیمت‌های بالا لحاظ شده است. برای دوستان ساکن مناطق دیگر هزینه پستی اضافه خواهد شد.

***


توضیحات ناشر

گذشته ما را رها نخواهد کرد. جنایت‌هایی که بر ما گذشته است و خون‌هایی که بر خاک سرزمین‌مان ریخته است، بر جریده عالم ثبت خواهند شد. ما داغ‌های یک ملت را همراه خود به تمامی جهان می‌بریم. در دوردست‌ترین سرزمین‌ها، فریاد آزادی‌خواهان و غریو دادخواهان همچنان در گوش ما طنین‌اندازند و همچنان دل‌های ما را می‌خراشند. داستان «به شهادت یک هرزه» کامل‌ترین اثر امین انصاری تا به امروز است. او با تسلطی مثال‌زدنی از فرم و زبان برای روایت این داستان سخت استفاده کرده است. داستانی که خود روایت هزار داستان دیگر است. داستان‌های گذشته که هنوز زنده‌اند و داستان‌های امروز که گویی هرلحظه ما را می‌میرانند. نبردی شخصی و درونی که به اندازه یک تاریخ داغ و حسرت دارد. اینکه چطور واژه‌ها رامِ «حسام» شده‌اند تا در این فرم منحصربفرد، گریز از صداها و سایه‌ها را متوقف کند و آن‌ها را در آغوش بکشد، تحسین برانگیز است. 

این سومین اثر امین انصاری است که در نشر نوگام منتشر می‌شود. دو رمان «والس با آب‌های تاریک» (۲۰۱۳) و «ناپیدایی» (۲۰۱۶) از موفق‌ترین کتاب‌های نوگام در سال‌های اخیر بوده‌اند. «والس با آب‌های تاریک» که به جز نسخه ای‌بوک، با همکاری رادیو شهرزاد نسخه کتاب صوتی هم داشت، با بیش از شش هزار دانلود - تنها از روی سرور نشر- از پرخواننده‌ترین و پرشنونده‌ترین رمان‌های ایرانی نوگام بوده است. رمانی پرکشش و خواندنی که بر اساس واقعیت و بر مبنای مصاحبه‌هایی است که نویسنده با پناهجویانی که خود را از طریق قایق به صورت غیرقانونی به استرالیا رسانده‌اند، نوشته شده است.

این کتاب مانند باقی کتاب‌های نوگام برای خوانندگان داخل ایران نسخه الکترونیک رایگان دارد. شما همیشه می‌توانید در انتشار کتاب‌های بیشتر ما را یاری کنید. کافی است روی دکمه «حمایت می‌کنم» بالای صفحه سمت چپ کلیک کنید و مبلغ دلخواهی را برای کتاب یا نشر اهدا کنید تا نسخه الکترونیک کتاب‌های بیشتری به رایگان برای خوانندگان فارسی‌زبان منتشر شود. اگر داخل ایران هستید، با معرفی نشر نوگام به دوستان و آشنایان از نشر نوگام حمایت کنید.

از این نویسنده بیشتر بخوانید:

والس با آب‌های تاریک

ناپیدایی

نظر شما درباره کتاب:

نظر شما ثبت شد و پس از بررسی مدیریت سایت منتشر خواهد شد.

  • شهرزاد اسفندیاری

    ‘به شهادت یک هرزه’، روایت زندگی ماست، ماهایی که شهر عوض می کنیم، کشور عوض می کنیم، شغل عوض می کنیم، گاهی حتی رنگ عوض می کنیم تا رنج کمتری ببریم. ماهایی که بین چرخ دنده های تاریخ یک مملکت گیر کرده ایم. فقط از امین انصاری بر می آید که دردهای یک مملکت را، رنج های چهل ساله یک ملت را در یک داستان خواندنی بگنجاند، آنگونه که تا آخرین جمله در عطش چیدن قطعات پازل وار داستان بمانی و آونگ وار، نوسانات داستان را در قلب خود حس کنی!
    23 نوامبر 2020، ساعت 17:29 پاسخ
  • عاطفه شریفان

    از نظر من "به شهادت یک هرزه" یک رمان مدرن است. نه از لحاظ تکنیک‌های داستان‌نویسی که آنقدرها نمی‌دانم و فقط اطمینان دارم که امین انصاری خوب می‌شناسدشان، بلکه به خاطر نوع چینش و مفهوم کلی آن. حسام در داستان از صفحه اول رمان خواننده را همراه خود می‌برد، در تعقیب مسیر ذهنی‌اش که درواقع در پی دنبال‌کردن خودش است. حسام فارغ از منحصر به فرد بودنش، صحبت‌های درونی خیلی از ما را دارد که بین سنت و مدرنیته، کنشگر بودن و خستگی، ابتذال و ارزش و... غلت می‌خوریم. ذهن پرسشگر حسام در تمام طول داستان همراه خواننده است و در چیدن پازل داستان بارها به کمک آدم می‌آید.  فضای "به شهادت یک هرزه" معماگونه است و به دلیل شخصیت‌پردازی مناسب می‌توان گفت که فضا بر کاراکترها غالب است. با وجود تعدد کاراکترهای داستان، به هریک به اندازه‌ای پرداخته شده که قرار است به این پازل کمک کند و اغراق و زیاده‌روی در کار نیست. امین انصاری در "به شهادت یک هرزه" هم مانند داستان‌های بلند گذشته‌اش، کوشیده است تا از فضای رئال اطراف دور نباشد و این باعث شده است که داستان بدون فرورفتن و غوطه‌خوردن در ملودرام‌های کلیشه‌ای، اندوهی را در دل خود داشته باشد. حسام رنج می‌برد ولی این رنج از جنسی است که برای ما آشناست. حسام بعنوان محور اصلی داستان در همه جای آن حضور دارد ولی در جاهایی با خود خواننده ادغام می‌شود.  فضای سیاسی آشناست ولی حرفی برای گفتن دارد. اروتیسم در داستان جاریست ولی دم‌دستی نیست، شخصیت اصلی مرد است ولی زن به اندازه حضور دارد و همه‌چیز سرجای خود قرار گرفته است.  ویژگی دیگر "به شهادت یک هرزه" مانند آثار دیگر نویسنده بررسی زوایای روانی شخصیت داستان است که بدون آنکه به سطح بیاید و شکل روانشناسانه به خود بگیرد، نمایی از تجربیات روانی بسیاری از ما را در خود دارد.  در نهایت "به شهادت یک هرزه" از آن داستان هایی نیست که می‌آیند و زود می‌روند. این کتاب قطعا در میان رمان‌های موفق ایرانی در ذهن خواننده باقی خواهد ماند.
    23 نوامبر 2020، ساعت 17:31 پاسخ
  • Sahar Khajani

    «به شهادت یک هرزه» رمانی مدرن و سیاسی اجتماعی است که در آن با جریان سیال ذهن نویسنده می توان در رمان ساعت ها غرق شد تا عطش حل معمای داستان را فرونشاند. در واقع نویسنده، با انتخاب مناسب تکنیک داستان نویسی، برزخی که شخصیت اصلی داستان در آن گیر کرده است را برای خواننده به بهترین نحو ممکن به تصویر کشیده است. شخصیت پردازی داستان بسیار قوی و رئالیستیک است. اروتیسم موجود در داستان کمک می کند تا شخصیت اصلی داستان را بهتر بشناسیم، درکش کنیم و به او نزدیک تر شویم. داستان روایت آشنای مهاجرینی است که هر یک به دلیلی وطن را ترک کرده اند اما در برزخ زندگی قبل و فعلی خود درگیرند. روایت داستان از مسائل سیاسی چند دهه اخیر در ایران و تاثیرات آن بر زندگی حسام و دیگر شخصیت های داستان از نکات مثبت این داستان است که رسالتی است بر دوش نویسندگان معاصر جهت ثبت در تاریخ و ادبیات ایران.
    23 نوامبر 2020، ساعت 17:32 پاسخ
  • یاشار مستعار

    به شهادت یک هرزه داستانی از امین انصاری است، به شهادت یک هرزه داستان من است، اصلا داستان من است که امین نوشته، من هیچوقت داستانم را به امین نگفته ام، او خودش داستان من را بدون اینکه بهش بگویم نوشته است، به شهادت یک هرزه داستان تو است، اصلا به شهادت یک هرزه داستان نیست، شهادت نامه است، شهادت نامه ای است که می گوید بر من و بر تو چه گذشته. اثر انگشت رنگی همه مان زیر آن است، به شهادت یک هرزه نوشته همه مان است، همه مان جایی در آن ایستاده ایم. من شهادت می دهم که نوشته ی همه مان است.
    23 نوامبر 2020، ساعت 17:33 پاسخ
  • سورن Suren

    ‘به شهادت یک هرزه’گذشته ایست که پیموده ایم و راهیست که ادامه خواهیم داد تا گرد و غبار کتمان را از زخم های قاب شده زندگیمان پاک کنیم.‘به شهادت یک هرزه’تنها یک رمان نیست، یک مسلک است.
    11 ژانویه 2021، ساعت 13:13 پاسخ
  • Navid Haghi

    خواندن کتاب روان “به شهادت یک هرزه” به مثابه پارو زدن بر روی یک قایق چوبی تک نفره است از هنگامه پگاه تا خنکای دیر تا مرور کنیم زنده گی‌ را از “ز”که مال زمین خوردنه تا “ی” که شاید “یگانه” فرصتی است برای فرار از فراموشی های مشترک نسل ما با متولد شدن دوباره در میخانه ای تاریک یا آویختن “یک” قاب دیگر به دیوار ذهن مان. در سراسر کتاب به خاطرات کمابیش مشترک نسل مان رجوع می‌کنم، آهی می کشیم، تبسمی می کنیم و همچنان صدای نرم پاروها بر آبی بی کران، گوش مان را می نوازد. به زعم من نامی که نویسنده برای کتاب برگزیده است، کلید واژه آشکاری است برای بیان آنچه از ذهن او در قالب کلمات شکل گرفته است؛ حکایت سیر تکاملی انسان از مرحله برآورده کردن غرایز اصلی و ابتدایی تا مرحله تکامل روحی و روانی؛فصل های ابتدایی داستان، خواننده به این صرافت می افتد که با یک روایت اروتیک سر و کار دارد. درحالی که امین انصاری سیر تکامل بشر را با کلمه “هرزه” روایت می کند. اینکه هرزه ی داستان او یک مرد است که هرزگی را به حد توان به اوج خود رسانده است تا می رسد به جایی که اذعان می کند “آدم یا به یاد آوردن را شروع می کند یا هرزه می ماند” که خود گواهی است بر تلاش افزون تر انسان در جهت تکامل انسانی.
    26 مارس 2021، ساعت 9:29 پاسخ
  • سعیده مرادخانی

    انسان هایی از دل تاریخ معاصرمان که هنوز هم امتداد دارند با تمام اندوه، عشق، خشم، صبر و خود خود زندگی شان و زندگی مان. این هرزه شاید همه ماست که درد وطن داریم. قلم نویسنده دلنشین است و بر وجودت خش می اندازد. حتما آثار دیگرش را نیز خواهم خواند.
    9 نوامبر 2024، ساعت 20:54 پاسخ

امین انصاری

راستش برایم کار سختی است که بگویم چه کاره‌ام. همزمان با تحصیل در رشته‌ی مهندسی نرم‌افزار نوشتن را آغاز کردم و به مرور زمینه‌های مختلف هنری را تجربه کرده‌ام. بعدها تغییر رشته دادم به علوم انسانی و حدود هفت سال در زمینه‌های ادبیات دراماتیک، رسانه و هنرهای دیجیتال مشغول تحصیل بوده‌ام. در دهه‌ی گذشته آثار مختلفی را در قالب رمان، داستان بلند و کوتاه، نمایشنامه، شعر، آثار هنری دیجیتال، برنامه‌های رادیویی، نمایشگاه و آرشیو آنلاین و آثار پژوهشی تولید و منتشر کرده‌ام. شاید اینطور بشود گفت که از هر رسانه‌ای ممکن است برای بیان ایده‌هایی که در سرم می‌گذرند استفاده …


بیشتر بخوانید