فصلنامه آوای تبعید - شماره ۴۰
درباره این کتاب
تبعیدی فقط آن کس نیست که از زادبوم خویش تارانده شده باشد. تبعیدی میتواند از زبان، فرهنگ و هویتِ خویش نیز تبعید گردد. آنکس که شعر، داستان، هنر، فکر و اندیشهاش در کشور خودی امکان چاپ و نشر نداشته باشد، نیز تبعیدی است. این نشریه میکوشد تا زبان تبعیدیان باشد. تبعید را نه به مرزهای جغرافیایی، و تعریف کلاسیک آن، بلکه در انطباق با جهان معاصر میشناسد.
این نشریه که فعلا به شکل فصلنامه منتشر میگردد، گِرد فرهنگ و ادبیات تبعید سامان مییابد. میکوشد در همین عرصه هر شماره را به موضوعی ویژه اختصاص دهد. مسئولیتِ هر شماره از نشریه و یا حداقل بخش ویژه آن را سردبیری میهمان بر عهده خواهد گرفت. تلاش بر این است که صداهای گوناگون فرهنگ و ادبیات تبعید در نشریه حضور داشته باشند، چه در قامت سردبیران میهمان، چه در قامت نویسندگانی که به همکاری دعوت میشوند. ویراستار هر نوشته نویسنده آن است.
***
این شماره:
چهلمین شماره «آوای تبعید» مجموعهایست در ادبیات و فرهنگ کوئیر. نیما نیا در پیشگفتار آن مینویسد: «همانطور که از نام این شماره پیداست، قصد دارد به معرفی گوشههای دیگری از فرهنگ و ادبیات ایران بپردازد. متن و نوشتاری که به صورت ساختارمند از فرهنگ و ادبیات جریان اصلی حذف، و به جهان دیگری تبعید شده است. در دهههای پیش ویژهنامههای متعددی در حوزهی ادبیات و هنر کوئیر از طریق رسانههای مربوط به خود این جامعه منتشر شد که به معرفی آثار نسل قبلتر جامعهی کوئیر پرداختهاند، اما در این مجموعه تلاش شد نگاهی داشته باشیم به آثار جامعه متکثر کوئیر؛ در اینجا بهتر است برای تاکید بر این تکّثر از اصطلاح جامعهی LGBTQ+ استفاده کنم. حالا پس از چند دهه کنشگری جامعه کوئیر در داخل و خارج از ایران، و تجربهی جنبش، زن، زندگی، آزادی طیف گستردهتری از جامعه LGBTQ+، با تجربههای متفاوت از جنسیت و هویت جنسی درساختار سیاسی و فرهنگی ایرانِ تحت حکومت جمهوری اسلامی، در عرصههای عمومی حضور آشکار پیدا کردهاند که قدمهای مؤثرشان نه تنها در دیاسپورا، بلکه از داخل ایران، و از مجراهای مختلفی مانند سلسلهبیانیههای خطاب به گروههای صنفی فرهنگیان، روزنامهنگاران، کارگران و... دیده شود؛ در خیابانها پرچمهای خود را دست بگیرند و بالا ببرند و شعار کوئیر، ترنس، رهایی را بر دیوار مسجد، کلاسهای دانشگاه و مدرسه بنویسند. بیشک معرفی و مطالعهی ادبیات و فرهنگی که از دل جامعهی LGBTQ+ در این شرایط حساس سیاسی و اجتماعی ایران زاده میشود، برای درک گستردهتر، عمیقتر، و نزدیکتر به منشور ناقص اما حیاتی حقوق بشر ضرورت دارد.»
توضیحات ناشر
نوگام مفتخر است که با فصلنامه «آوای تبعید» همکاری میکند. همیشه تازهترین شمارهی آوای تبعید را میتوانید از روی وبسایت نوگام نیز دانلود کنید.
داستان، نقد و بررسی ادبیات و معرفی کتابهایی که تازه منتشر شدهاند، بخشهای این نشریه را شامل میشوند.
نسخه الکترونیک فصلنامه را میتوانید از همین صفحه دانلود کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد فصلنامه و همکاران آن لطفا به وبسایت آوای تبعید مراجعه کنید.
آنان که مشتاق خواندن آن بر کاغذ هستند، میتوانند از سایت آمازون آن را خریداری نمایند. پس از وارد شدن در سایت آمازون، آدرس زیر را جستجو کنید.
Avaye Tabid: Das Magazin für Kultur und Literatur
و یا اینکه آن را مستقیم از انتشارات «گوته-حافظ» سفارش بدهید:
[email protected]
www.goethehafis-verlag.de
نظر شما درباره کتاب:
نظر شما ثبت شد و پس از بررسی مدیریت سایت منتشر خواهد شد.