ما همه در عصر شکار به سر می‌بریم
دریافت فایل
PDF

ما همه در عصر شکار به سر می‌بریم

درباره این کتاب

فرهاد گوران در آثار خود با الهام از متون یارسان و نشانگری زندگی تراژیک این اقلیت، زیست‌جهانی خاص را خلق کرده است. ضمن اینکه، روایت تباهی انسان در روزگار حاضر از مسائل و دغدغه‌های این نویسنده است. 

 مخاطب در این مجموعه نیز با همان جهان خاص رمان‌های او مواجه می‌شود؛ در داستان «عصر شکار»، گرفتاری مشکوک شخصیت داستان و تناقض اسطوره و باستان‌شناسی در یک بافت روایی پیچیده نشان داده شده است.  

داستان «کانظر و سلایوم»  که آخرین داستان مجموعه است، به گویش کردی جنوبی و گورانی قدیم نوشته شده است. 

شخصیت داستان، کانظر، که کلامخوان و تنبورزن است، آن طرف یک رودخانه نشسته، و حین ماهیگیری برای مخاطبش که نوجوانی از نسل هفتن است (در آیین یارسان هفتن جزو ذات‌دارانند)  روایت عاشق شدن و نیز کوچ‌های پی‌ در پی خود و ویرانی زادبومش در دهه شصت را باز می‌گوید. در این داستان، موضوع معجزه حضرت عیسی و روایت پنج نان و دو ماهی که در انجیل آمده با معجزه پیربنیامین و کباب ماهی و زنده کردن آن تلفیق شده است. بنا به متون یارسان، پیربنیامین، تجلی مسیح است.

گوران، خود گفته است؛ «من آنچه دیگران در آثارم به صورت اسطوره می‌بینند را زیسته‌ام، آن نوجوان این سوی رودخانه در داستان کانظر و سلایوم خود من بوده‌ام».

***

نحوه‌ی دانلود یا خرید کتاب:

+ این کتاب برای خوانندگان «داخل ایران» رایگان است و می‌توانید با کلیک روی عبارت PDF بالای صفحه آن را دانلود کنید.

+ دوستان خارج از ایران، اگر نسخه الکترونیک را دانلود می‌کنید حتما با استفاده از دکمه‌ی «حمایت می‌کنم» مبلغی به عنوان پشت جلد بپردازید.

+ اگر خواستار نسخه‌ی چاپی هستید، ابتدا مقصد را انتخاب کنید و بعد دکمه خرید را بزنید و مبلغ را پرداخت نمایید. 

پس از پرداخت، برای تایید آدرس پستی با ایمیل شما تماس می‌گیریم بنابراین در موقع پرداخت ایمیل معتبر وارد کنید. لطفا دقت داشته باشید که شما نیاز به حساب کاربری در سایت پی‌پل ندارید و می‌توانید گزینه پرداخت با کارت بانکی را انتخاب کنید. پی‌پل به صورت خودکار ارزهای دیگر را به پوند تبدیل می‌کند، لطفا از قیمت‌های زیر استفاده کنید.

(هزینه پست در قیمت‌ها لحاظ شده است. برای دوستان ساکن مناطق دیگر هزینه پستی اضافه خواهد شد.)

مقصد

توضیحات ناشر

فرهاد ح گوران، در ایران دو رمان منتشر کرده است،  نفس تنگی و کوچ شامار.  رمان «کوچ شامار» او که در سال ۱۳۹۷ از سوی نشر «آگاه» در ایران منتشر شد برگزیده‌ی نوزدهمین و بیستمین دوره‌ی جایزه مهرگان ادب بود.‌ 

این مجموعه داستان به زبان فارسی است اما تک داستان آخر مجموعه، داستان «کانظر و سلایوم»،  به گویش کردی جنوبی و گورانی قدیم نوشته شده است که کاری بی‌سابقه است. داستان‌های این مجموعه آینه‌ای است رو به تاریخ، آینه‌ای رو به جامعه‌ی امروز. و گوشزدهای تلخی از گذشته و حال و ما که انگار یا ندیده‌ایم یا نشنیده‌ایم. ما که همچنان در حال گذاریم. نرسیده‌ایم به آن مقصد بلند. داستان‌هایی از ما که گویی هنوز در عصر شکار به سر می‌بریم.

*

این کتاب به روال باقی کتاب‌های نوگام، برای خوانندگان داخل ایران نسخه رایگان الکترونیکی دارد. اگر خواننده خارج از ایران هستید، می‌توانید به راحتی نسخه چاپی کتاب را بخرید (کمی بالاتر در همین صفحه نحوه خرید توضیح داده شده) یا پس از دانلود نسخه الکترونیک، مبلغی به عنوان پشت جلد بپردازید. ما این کتاب را بدون هیچ مانعی برای ایران، آزاد برای دانلود می‌گذاریم اما ادامه‌ی کار نوگام بدون حمایت‌های مالی کتاب‌دوستان خارج از کشور، میسر نخواهد بود. لطفا از نویسنده و ناشر حمایت کنید و یاری‌مان کنید تا بتوانیم کتاب‌های بدون سانسور بیشتری را برای ایران منتشر کنیم. در این مقاومت به ما بپیوندید:

کافی است روی دکمه «حمایت می‌کنم» بالای صفحه سمت چپ کلیک کنید و مبلغ دلخواهی را برای کتاب یا نشر اهدا کنید.

این کتاب در تاریخ ۹ بهمن ۱۴۰۰ (۲۹ ژانویه ۲۰۲۲) منتشر شده است.

فرهاد ح گوران

فرهاد ح گوران، نویسنده یارسانی اهل کرمانشاه، تا کنون دو رمان منتشر کرده است: نفس‌تنگی (۱۳۸۷/ نشر آگه) و کوچ شامار (۱۳۹۷ / نشر آگاه – بان ). این رمان‌ها به ترتیب جلدهای دوم و سوم سه‎‌گانه یا تریولوژی تاریکخانه‌اند که جلد نخست آن هنوز منتشر نشده است. آثار گوران با استقبال منتقدان و خوانندگان روبه‌رو شده، تا جایی که بیش از پنجاه یادداشت و مقاله و نیز دو پایان‎‌نامه ارشد و دکترا درباره دو رمان «نفس‌تنگی» و «کوچ شامار» نوشته شده است. رمان «کوچ شامار»، برگزیده نوزدهمین و بیستمین دوره جایزه مهرگان ادب بوده است.

گوران همچنین رمانی …


بیشتر بخوانید

نظر شما درباره کتاب:

نظر شما ثبت شد و پس از بررسی مدیریت سایت منتشر خواهد شد.

  • اسفندیار کوشه

    طعمه‌های عصر شکار فرهاد حیدری گوران، یک نویسنده‌ی کُرد و دغدغه‌اش پرداختن به مسائلی اجتماعی‌ست که بخشی از تاریخ معاصر با آن گره خورده‌ است. وقایعی از جمله جنگ، انقلاب، جنبش سبز، حجاب اجباری، خیزش دختران خیابان انقلاب و ... گوران پیش از مجموعه داستان «ما همه در عصر شکار به سر می‌بریم» چند رمان «نفس تنگی»،«تاریکخانه‌ی ماریا مینورسکی» و «کوچ شامار» (برگزیده‌ی مهرگان) را چاپ و منتشر کرده است. ادامه https://www.radiozamaneh.com/723150/
    16 اوت 2024، ساعت 12:18 پاسخ
  • محسن فاتحی

    بررسی جهان داستانی فرهاد گوران در مجموعه‌ی « ما همه در عصر شکار به سر می‌بریم»: تنیدگی اسطوره، سیاست و واقعیت اجتماعی مجموعه «عصر شکار» شامل پانزده داستان کوتاه به زبان فارسی و یک داستان به زبان کُردی است. نخ تسبیح تمام این شانزده داستان و سنگ بنای کل مجموعه سه قلمرو معنایی است: سیاست-اسطوره-واقعیت اجتماعی. این سه قلمرو در تمام داستان‌های مجموعه به هم پیوند خورده‌اند و از برهمکنش آنهاست که تک تک داستان‌ها خلق شده است. عنصر خیال نیز در بطن این رابطه معنا و قوام یافته است. چیزی که در نهایت جهان داستانی فرهاد گوران را خلق کرده است و من آن را در هم آمیختن خیال با واقعیت بر بستری از اسطوره می‌نامم. همین امر است که نشان می‌دهد او پس از «کوچ شامار» یک قدم در معنابخشی به جهان پیرامونی (در تعامل با آن) و چند قدم در خویش (با تأمل در آن) پیش آمده است، و این اتفاقی مبارک است برای داستان‌نویسی ما. به هرحال فعلا او تنها صاحب‌قلمی است که با خلق جهان داستانی ما را به اسطوره‌ها و رمز و رازهای آیین کهن یارسان نزدیک کرده است و این اتفاق کمی نیست. کوشش من این است از طریق عناصر سه‌گانه برشمرده، نقبی بزنم به این مجموعه داستان.ادامه: https://www.tribunezamaneh.com/archives/68773
    16 اوت 2024، ساعت 12:22 پاسخ