ماجراهای فقه در جهان جدید؛ راهنمای هک کردن فقه اسلامی
در دست انتشار

ماجراهای فقه در جهان جدید؛ راهنمای هک کردن فقه اسلامی

درباره این کتاب

به زودی... بیش از هزار سال است که فقیهان مسلمان تلاش می‌کنند تا مطمئن شوند احکام فقهی همیشه روزآمد باقی می‌مانند و به نیازهای جامعه‌ی مسلمانِ در حال تحول پاسخ می‌دهند و همچون قطب‌نمایی اخلاقی و معنوی عمل می‌کنند. فقیهان این کار را با «هک کردن» احکام فقهی انجام می‌دهند. هک‌گری به منظور بازتنظیم فقهِ کهنه صورت می‌گیرد. این کار بر اساس مقتضیات زمان و مکان و از رهگذر غور در سنت فقهی تو-در-توی مسلمانان انجام می‌شود. فقیهان از این طریق برخی احکام را بهتر و کارآمدتر می‌سازند و برخی دیگر را دست‌نخورده باقی می‌گذارند. مهارت‌های هک‌گری، احکام فقهی را انعطاف‌پذیر می‌ساخت و نمی‌گذاشت بیگانه با زمانه شوند تا فقه بتواند نیازهای جامعه‌‌ را برآورده کند، جامعه‌ای که با ارزش‌های متغیری شکل گرفته است. این‌ها همه در حالی است که فقیهان در فرایند هک‌گری می‌کوشند به ریشه‌های کهن اسلامی وفادار بمانند. امروزه اما در مواجهه با چالش‌های ساختاری بی‌سابقه‌ی جهان جدید فرآیند هک متوقف شده و احکام فقهی راکد مانده است.

«ماجراهای فقه در جهان جدید: راهنمای هک کردن فقه اسلامی» برای احیای سنت کهن هک فقهی نوشته شده است.


توضیحات ناشر

این کتاب می‌کوشد خوانندگان غیر متخصص را با فرایند اجتهادیِ هک فقهی آشنا و درگیر کند. این اثر، خوانندگان را به سفری پرماجرا در درون و برون‌ تغییرات فقه اسلامی می‌برد، و توضیح می‌دهد که فقیهان مسلمان چگونه با چالش‌های جدید و تحول‌یافته‌ روبرو شده‌اند، با چالش‌های متنوعی مانند لغو برده‌داری، دموکراسی، امور مالی، جنسیت، حقوق بشر، تمایلات جنسی و غیره. این اثر دستورالعمل گام‌به‌گامی در اختیار خوانندگان می‌نهد تا احکام فقهی را، بی مراجعه به فقیهان، خودشان هک کنند؛ و از طریق مشارکت و خلاقیت در فرایند هک کردن به فقه اسلامی کمک کنند تا حیات درونی خود را بازیابد و نقش خویش را همچون منبعی آینده‌نگر برای خیررسانی در جهان جدید از سر گیرد.

درباره‌ی نویسنده:

رومی احمد استادتمامِ حقوق اسلامی در دپارتمان مطالعات آسیاییِ دانشگاه بریتیش‌کلمبیاست. ترجمه‌ی فارسی این کتاب به همت خود نویسنده، و با ترجمه‌ی یاسر میردامادی در نوگام منتشر می‌شود. 

نظر شما درباره کتاب:

نظر شما ثبت شد و پس از بررسی مدیریت سایت منتشر خواهد شد.

یاسر میردامادی

یاسر میردامادی مدرّس و پژوهشگر اخلاق زیستی-پزشکی در مؤسسه‌ی مطالعات اسماعیلی، لندن


بیشتر بخوانید