فلکزدهها
درباره این کتاب
استقلال مکزیک، جدا از دیگر مناطق امریکای اسپانیا، روندی خاص خود داشت. گسستن پیوند میان مکزیک و اسپانیا، سالهای ستیز و تیرهروزی را در پی آورد؛ بخش بزرگی از این دیار - تگزاس، نیومکزیکو، آریزونا، کالیفرنیا – بهدست ایالات متحده افتاد، جنگهای داخلی در گرفت، فرانسویان به این سرزمین یورش آوردند و زمانی کوتاه مکزیک حیطهی سلطنت آرشیدوک ماکسیمیلان شد.
بنیتو خوارثِ بومی، که در روزگار خود شهرتی جهانی داشت، با قاطعیت سرسختانه و شکستناپذیر خود، کم و بیش یکتنه نیروهای لازم را برای سرنگونی امپراتور گردآورد و او را اعدام کرد؛ و نیز با «قوانین اصلاحی» مشهور خود آزادیخواهی و مردمسالاری را در مکزیک تثبیت کرد. متاسفانه، دورهی ریاستجمهوری او با فرارسیدن مرگش چندان نپایید، و کودتایی ارتشی، پورفیریودیاث را بر مسند قدرت نشاند که بیش از سی سال در مقام دیکتاتوری کم و بیش نیکخواه بر این سرزمین فرمان راند. در این دوره مکزیک از صلح، پیشرفت، و ترقی نصیبی برد؛ اما از این همه، تنها اقلیت کوچکی بهرهمند میشدند. بینوایان، رعیتهای بیزمینِ کشتگاههای بزرگ – که پادشاهی اسپانیا بردگیشان را لغو کرده بود اما همچون سرفها میزیستند – هیزمشکنان، و نیز آبیاران، از زمرهی از یاد رفتگان بودند.
***
نحوهی دانلود یا خرید کتاب:
این کتاب برای خوانندگان داخل ایران رایگان است و میتوانید با کلیک روی عبارت PDF بالای صفحه آن را دانلود کنید.
برای خرید کتاب چاپی خارج از ایران، ابتدا مقصد را انتخاب کنید و مبلغ را پرداخت نمایید.
پس از پرداخت، برای گرفتن آدرس پستی با ایمیل شما تماس میگیریم بنابراین در موقع پرداخت ایمیل معتبر وارد کنید. لطفا دقت داشته باشید که شما نیاز به حساب کاربری در سایت پیپل ندارید و میتوانید گزینه پرداخت با کارت بانکی را انتخاب کنید. پیپل به صورت خودکار ارزهای دیگر را به پوند تبدیل میکند، لطفا از قیمتهای زیر استفاده کنید.
(هزینه پست در قیمتها لحاظ شده است. برای دوستان ساکن مناطق دیگر هزینه پستی اضافه خواهد شد.)
توضیحات ناشر
ماریانو آسوئلا یکی از ستونهای کورتز و نویسندهی کتاب برجستهی تاریخ راستین فتح مکزیک، میتوانست «از آنچه که خود دیدهام و از نبرد» سخن بگوید. آسوئلا که اول ژانویه ۱۸۷۳ در «لاگوس دِ مورنو»ی ایالت خالیسکو دیده به جهان گشوده بود؛ در گواذالاخارا، مرکز ایالت، به تحصیل پزشکی پرداخت. در هنگام فراغت به روستا میرفت، و زمانی دراز را در دامداری خانوادهاش میگذراند؛ و با مردمان گوناگون، رسمها، و چشمانداز آن دیار آشنا میشد. بدینگونه با گفتوشنود با مردم کوهنشین و درهنشین، به شناختی از آنان دست یافت که ماده خام رمانهایش شدند.
آسوئلا هنوز جوان بود که دست به قلم برد. نوشتهی او به نام «خاطرات یک دانشجو» در ۱۸۹۶ در هفتهنامه فکاهی مکزیکوسیتی به چاپ رسید. پس از آن طرحها و داستانهای کوتاه بسیاری چاپ کرد. در ۱۹۰۹ در زادبوم خود آغاز به طبابت کرد. او نیز همچون بیشتر لیبرالهای جوان به دعوت پورفیریودیاث با انتخاب دوباره، مخالفت ورزید و سال بعد، با پیروزی ماذرو، رهبر سیاسی لاگوس و رئیس آموزش و پرورش ایالت خالیسکو شد. پس از سرنگونی و قتل ماذرو، تحت تعقیب نیروهای ارتجاعی ویکتوریانو اوئرتا قرار گرفت و در مقام پزشک به جنگاوران یکی از فرماندهان پانچووییا به نام خولیان مذنیا پیوست و بدینگونه در نبرد مرکز و شمال مکزیک شرکت جست. پس از پیروزی اوئرتا به شهر اِل پسو در ایالت تگزاس کوچ کرد و در آنجا در سال ۱۹۱۵ فلکزدهها را نوشت. این کتاب پس از انتشار چندان مورد توجه قرار نگرفت؛ تا اینکه در ۱۹۲۴، در نتیجهی انتشار سلسله مقالههایی پیرامون انقلاب و رمان مکزیک در ال اونیورسال ایلوستراذوی مکزیکوسیتی، شهرت یافت و در چند شماره در این هفتهنامه به چاپ رسید. پس از آن بهسرعت شش چاپ به زبان اسپانیایی، و نیز ترجمهی آن به زبانهای انگلیسی، فرانسه، آلمانی، ژاپنی، صربی، روسی، عبری، و ایتالیایی به بازار آمد. خود نویسنده این داستان را برای اجرا در صحنه آماده کرده است، همچنین فیلمنامه از آن تهیه شده است.
*
نوگام بخش تازهای را آغاز کرده که به تجدید چاپ کتابهایی اختصاص دارد که سالها از چاپ آنها گذشته و به دلایل مختلف، امکان چاپ دوباره را نیافتهاند. نسخه اسکنشده تعدادی از این کتابها در بعضی کتابخانهها موجود است. نوگام با توافق صاحب اثر، کتابها را تایپ کرده، طبق رسمالخط امروز نمونهخوانی و صفحهآرایی میکند و رایگان برای خوانندگان در ایران منتشر میکند. نسخه چاپی این کتابها هم همواره برای خوانندگان فارسیزبان خارج از ایران قابل خرید است.
مفتخریم که اولین کتاب بخش «از دیروز» ترجمهی فرشته مولوی، نویسنده، مترجم و پژوهشگر ایرانی است. رمان «فلکزدهها» اولین بار در سال ۱۳۶۳ در انتشارات نگاه منتشر شد و نسخه ایبوک اسکنشدهی آن نیز به همت باشگاه ادبیات در دسترس خوانندگان قرار گرفته است.
امیدواریم بتوانیم با کمک مولفان و مترجمان دیگر، کتابهای بیشتری را در این بخش منتشر کنیم.
فرشته مولوی
فرشته مولوی در شهریور ۱۳۳۲خورشیدی در تهران زاده شد. در کنار درس و کار برای نان از بیستسالگی با کار نیمهوقت و شبانه برای چند انتشارات (از جمله امیرکبیر پیش از انقلاب) مشق نوشتن و ویراستن کرد. در ۱۳۷۷ پس از سالها کار پژوهشی در کتابخانهی ملی به کانادا کوچید. از ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ میلادی در دانشگاه «ییل» عضو هیئت علمی بود تا در مقام کتابشناس زبان فارسی بخش خاورمیانهی کتابخانهی استرلینگ برای کتابخانه مجموعهسازی کند و به استادان و دانشجویان خدمات پژوهشی ارائه بدهد. پس از بازگشت به تورنتو چندسالی در دانشگاه تورنتو و دانشگاه یورک زبان و ادبیات …
بیشتر بخوانید
نظر شما درباره کتاب:
نظر شما ثبت شد و پس از بررسی مدیریت سایت منتشر خواهد شد.